Een prachtige tuintafel met beton ciré blad en eikenhouten poten

Gepubliceerd op 31 december 2018 om 10:26

Zoektocht tuintafel

Nu wij een mooi terras achterin in de tuin klaar hebben, moest er natuurlijk een eye catcher van een tuintafel komen.  Ik hou van natuurlijke materialen, maar ook weer van stoer en praktisch….

Ik ging op zoek door te surfen op het internet met een heerlijke kop koffie erbij. Al vrij snel kwam ik terecht bij https://www.rdebmeubelsopmaat.nl/

Daar zag ik een prachtige tuintafel met beton ciré tafelblad en eikenhouten poten. Hoe tof is dat? Dat knalt gewoon van mijn antraciet kleur tuintegels af.

Verliefd

Ik was meteen verliefd op deze tafel! Er zijn zoveel mogelijkheden om jouw tafel helemaal naar wens te krijgen. Op de website krijg je ook allerlei keuzes zoals de maten die je kunt aanpassen en verschillende kleurmogelijkheden voor zowel het blad als de tafelpoten. Tafelpoten in hout of metaal ? Geen probleem en het tafelblad kan van hout zijn, maar ook betonlook/beton ciré. Kom je er niet uit of heb je andere ideeën? Mail of bel dan gerust met https://www.rdebmeubelsopmaat.nl/ Ze helpen je graag.

Rdebmeubelsopmaat

Dit bedrijf maakt niet alleen tuinmeubels maar ook prachtige meubels voor in huis.  Zoals kasten, eetkamertafels, salontafels, tv meubels en nog veel meer! Op de website zie je meubels die je zo kan bestellen, maar je kunt ook je eigen wensen doorgeven. Alles wordt met de hand gemaakt en op maat.

Mocht je graag meubels in het echt willen zien en je wensen bespreken ? Dan kan dat door een afspraak te maken om in de showroom te mogen kijken in Ermelo.

Er is nog meer

Dacht je dat dit alles was? Nee hoor, er is nog meer.  Je kunt ook nog stoelen, banken, lampen en nog veel meer bestellen wat bij jouw interieurstijl past. Neem maar eens een kijkje bij nog een webshop van RdeB https://www.rdebinterieur.nl/

Samples

Via de post kreeg ik samples (voorbeelden) van kleurmogelijkheden voor het tafelblad in beton ciré. Ik koos voor ‘gloomy’ een mooie, lichte grijstint (links op de foto)  wat ook weer mooi past bij de licht eiken tafelpoten. Maar je kunt ook RAL kleuren kiezen. De mogelijkheden zijn wederom groot.

Van bestelling tot de levering

Voor het maken van deze blog heeft René van https://www.rdebmeubelsopmaat.nl/ mij steeds foto’s gestuurd over de voortgang van hoe de tafel wordt gemaakt. Wat een proces is dit zeg! Het tafelblad wordt aan beide zijden in totaal 14 keer behandeld. Zeven lagen aan de onderkant en 7 lagen aan de bovenkant.

Er komt eerst een epoxy laag op het tafelblad  (twee componenten om het waterdicht te maken), dan 2 lagen beton ciré, weer een epoxy laag en dan 3 lagen PU matte lak. Dan een week uitharden en de tafel is klaar voor levering. 

De levering

Er wordt een afspraak gemaakt voor leveren zodra een meubelstuk klaar is. Zo ook bij mij. De tafel wordt heel netjes geleverd door 2 man sterk en gemonteerd op de plek waar het moet staan. Bij ons is dat in de tuin. 

Het eindresultaat

Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe tuintafel. Hier zullen wij veel gezellige uurtjes aan gaan doorbrengen. 

Reactie plaatsen

Reacties

pim
5 jaar geleden

Wat fantastisch dat er nu ook tafelbladen zijn met beton cire. Ik kan me voorstellen dat het prettig is om in de post verschillende samples te krijgen. Om iets in het echt te kunnen bekijken is belangrijk bij het uitzoeken van grijstinten. https://www.elsenstucwerk.nl/beton-cire

madeleine
5 jaar geleden

Hoi Pim, wat leuk dat je dat aangeeft. Ik vond het idd fijn om het van te voren kunnen zien aan de hand van de samples:)
Groetjes Madeleine

Anja De Jong Damsma
3 jaar geleden

Hallo
Ik ben op zoek naar zo’n tafel, afmeting 2.10
Ik deze tafel echt onderhoudsvriendelijk???
En wat ben ik kwijtbrief zo’n tafel?

Vriendelijke groet anja

Madeleine
3 jaar geleden

Hoi Anja,

Dit blad is prachtig en kan tegen regen. Alleen in de winter wel beschermen.
Voor meer vragen kun jij beter contact opnemen met Rene van Rdebmeubelsopmaat.

Groetjes,Madeleine

Twanny Verdonschot
9 maanden geleden

Beste lezer,
Wij zijn op zoek naar een nieuwe tuintafel en we zijn erg onder de indruk van de mooie voorbeelden die we hier zien. Is het mogelijk om een tafel van 180 x 100 bij u te bestellen en zo ja, wat zou dan de prijs zijn? Ik ben benieuwd naar uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Twanny Verdonschot (v)