De prachtige vloerkleden van Sukhi

Gepubliceerd op 31 december 2018 om 10:49

Kennen jullie de prachtige vloerkleden van Sukhi al?

Toen ik ze voor het eerst zag was ik verkocht. Sukhi betekent in Nepal blij. Nou, het maakt mij ook heel erg blij.

Bij Sukhi hebben ze heel veel keus in vloerkleden van zuiver wol zonder toegevoegde stoffen. Zodra jij een bestelling plaatst, wordt het kleed ook per direct gemaakt. Er wordt geen gebruik gemaakt van opslagplaatsen, tussenpersonen of winkels en dat scheelt in de kosten. De mensen die de kleden maken krijgen ook een eerlijke prijs. Op de website staan filmpjes en foto’s van de makers van de vloerkleden. Erg leuk om een kijkje achter de schermen te nemen. Jouw bestelde vloerkleed kan ook een kaartje krijgen met daarop de naam van de maker/maakster. Hoe leuk is dat?! Persoonlijker kun je het niet krijgen.

Je kunt vloerkleden bestellen uit Marokko, Nepal, Turkije en India. Achter elk land staat een prachtig team makers die je ook kunt zien op de website.

India

Mijn vloerkleed komt uit India en het lijken net kiezels. Alsof je op kiezelstenen loopt, maar niet het gevoel hebt van kiezels, want dit kleed is erg zacht. Het vloerkleed heet ‘ Ayaan‘ en door de mix van grijs zijn de vilten ‘stenen’ bollen net echt. Het is gemaakt van 100% wol en het is 3 cm hoog. Echt prachtig om te zien en een genot aan mijn voeten. Dit kleed is er ook in ronde vorm.

Nepal

De prachtige vloerkleden uit Nepal bestaan allemaal uit vilten bolletjes van wol. Elk bolletje wordt met de hand gemaakt en gaat een heel proces door. Zo kan een kleed uit wel 10.000 bolletjes bestaan. Het leuke van deze kleden is dat je de kleurtjes zelf kan uitzoeken en zo jouw eigen kleed kan samenstellen.

Turkije

De Turkse patchwork vloerkleden zijn ook prachtig. Alles wordt met de hand gemaakt. Je hebt 4 soorten patchwork vloerkleden waar je uit kunt kiezen.

Marokko

De mooie Beni Ouarain vloerkleden uit Marokko worden gemaakt van de fijnste wol ter wereld en geheel volgens traditie verwerkt. De ateliers liggen in het Atlasgebergte. 

Vloerkleed Ayaan bij mij thuis

Bij mij thuis wil iedereen het kleed voelen omdat het er zo bijzonder uitziet. Dikke bollen die op kiezels lijken. Zo mooi ! Het voelt ook nog eens lekker zacht. Wij zijn er super blij mee hier. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.