Rozenkelim vloerkleed van Rozenkelim.nl

Gepubliceerd op 2 juni 2019 om 18:16

eyecatcher van een vloerkleed

Wat ben ik gek op eyecatchers in het interieur en dus zo ook op bijzondere vloerkleden. Tot voor kort had ik een druk behangetje op de muur en zat ik vast aan rustige vloerkleden. Sinds het behang eraf is kriebelt het weer om een knaller van een vloerkleed te hebben en dan zit je goed op je plek bij Rozenkelim.nl  Ze hebben een grote online webwinkel en een showroom in Hillegom van 2000 vierkante meter die vanaf september gaat verhuizen naar Haarlem en 3x zo groot is! Daar wordt een groot assortiment aan vloerkleden bewaard en tentoongesteld. Wil je er graag één in het echt bekijken? Dan kan dat gerust. Er liggen unieke vintage vloerkleden van wel 5 tot 150 jaar oud, maar ook replica's. Zoek je maatwerk? Ook dat is mogelijk. Hoe deze webwinkel en showroom tot stand is gekomen kun je hier lezen. Ik vind het altijd leuk om te weten wie er nu achter zo'n (web)winkel zit. 

wat een keuze

Wat een keus bij Rozenkelim.nl ! Zoveel verschillende soorten vloerkleden zoals patchwork vloerkleden, berber vloerkleden, Beni Ouarain vloerkleden, buitenkleden enz.

Bij de vintage vloerkleden bleven mijn ogen ook echt wel even plakken! Zo uniek en prachtig en van elk kleed is er maar één. Ze komen met name uit vier landen die beroemd zijn om hun tapijt weef- en knoopkunsten: Turkije, Iran, Marokko en Moldavië. Sommige kleden gaan al generaties lang mee! Parels van echte ambacht zijn het: onverslijtbaar en met zoveel ziel geweven of geknoopt. Deze vintage vloerkleden worden met de hand ook weer bewerkt voor een tweede leven. Echt fantastisch.

Ik zoek zelf een rozenkelim vloerkleed. Ik heb ze weleens gezien in woonbladen, Instagram en Pintarest. Een originele rozenkelim herken je aan de felgekleurde bloemen, meestal op een donkere achtergrond. De bloemen symboliseren de dromen van de weefsters, voor wie samen weven een belangrijke sociale activiteit was. Deze traditie bestaat nu niet meer: de rozenkelims van Rozenkelim.nl zijn tussen de 30 en 80 jaar oud en komen uit Moldavië. En nu zou ik er zelf graag één willen in mijn eigen woonkamer. Er zijn dus unieke vintage rozenkelims te koop bij rozenkelim.nl, maar ook replica's die in India gemaakt worden omdat de echte steeds schaarser worden. 

 

rozenkelim vloerkleed gevonden

Mijn oog viel op een replica zwarte rozenkelim vloerkleed met prachtige kleuren die ook terug te vinden zijn in mijn interieur. Ik ben gek op franjes en die zitten er ook aan. Top! Dit kleed is in 3 maten te bestellen en ik kies voor de middelste maat van 240 x 170. Ik heb gekozen voor zwart met bloemen, maar je hebt ook een lichtere variant en wat zo leuk is om te weten, dit vloerkleed staat in de VT wonen nr 13 van december 2018.

waar wordt dit rozenkelim vloerkleed (van) gemaakt

Deze replica rozenkelim vloerkleden worden in India onder goede omstandigheden gemaakt. Hier wordt geen gebruik gemaakt van kinderarbeid. Het is volledig hand geweven en het kleed bestaat uit wol en katoendraden. De foto's hieronder geven een indruk van het proces. Door de bijzondere weeftechniek zijn de patronen aan beide zijden gelijk. Hierdoor heeft een kelim geen pool, boven- of onderkant. Handig toch :)

 

Hier worden de vloerkleden met de hand geweven.

 

Hier worden de vloerkleden gewassen.

 

Hier liggen de vloerkleden te drogen.

 

Klaar om vervoerd te worden naar het magazijn van Rozenkelim.nl

 

bestellen

Wil je graag een vloerkleed bezichtigen in de showroom? Kijk dan even op de website voor de openingstijden. Wel even rekening houden met de verhuizing van de showroom in september van Hillegom naar Haarlem. Een afspraak maken is ook mogelijk. En als je net zoals ik dol bent op online bestellen en snelle leveringen, dan zit je bij Rozenkelim.nl goed :) Binnen twee werkdagen in huis en met de track and trace code goed te volgen. Mijn vloerkleed was zelfs de volgende dag in huis!

Je krijgt bij het vloerkleed een paspoort waarin het land van herkomst staat en wanneer het is gemaakt. Zo leuk!

Ja, daar ligt ie dan!

Hieronder een paar foto's van het prachtige rozenkelim in mijn woonkamer.

 

Wat een beauty he! In het echt nog mooier dan op de foto. De kleuren zijn gewoon fantastisch. Hier word je toch vrolijk van! Dit rozenkelim kleed is aan beide zijden te gebruiken. Er is geen boven-of onderkant. Best handig in een gezin van 5 personen en 2 honden mocht er een vlekje op komen :) Ik raad Rozenkelim.nl echt aan als je op zoek bent naar een mooi en uniek vloerkleed. Zijn er nog vragen aan de hand van deze blog, schroom dan niet contact op te nemen met Jeroen en René van Rozenkelim.nl

Liefs Madeleine

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rozenkelim.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.