Samen met Ikea kijken naar een privacy plek voor jezelf thuis.

Gepubliceerd op 31 december 2019 om 07:07

Privacy thuis

Ik heb een prachtig gezin bestaande uit mijn man en drie zonen van 24, 19 en 16. Wij werken allemaal en mijn zonen gaan ook nog naar school. Dat betekent dat iedereen op verschillende tijden thuis is. Mijn zonen nemen ook weleens vrienden mee naar huis en natuurlijk vriendinnen. Wat ook zeer gezellig is. Mijn man is Spaans, dus hoe meer ze thuis zijn , hoe gezelliger het is vindt hij :) En dat klopt ook, want nu moeten wij genieten van nu ze nog thuis wonen. Maar er zijn weleens dagen dat ik merk dat ik een privacy plekje nodig heb. Even mijn gedachten ordenen na bijvoorbeeld een lange werkdag. Dan merk ik dat zo'n plek thuis moeilijk te vinden is. Uit het onderzoek van IKEA life at home 2019 blijkt ook dat mensen dat moeilijk kunnen vinden thuis of er tijd voor vrij maken. Wat ik zo grappig vind, is dat zowel uit het onderzoek van IKEA en uit mijn eigen poll die ik op Instagram heb geplaatst, zo ongeveer dezelfde cijfers naar voren komen. Bij IKEA komt uit dat 85% van de mensen een privacy plek zouden willen en uit mijn eigen poll op Instagram 82% van de mensen. Zie foto hieronder. Dat zegt toch wel iets...

 

Adviesgesprek bij IKEA Hengelo

Ik heb een uitnodiging gekregen van IKEA Hengelo om samen met een interieuradviseur te kijken naar een privacy plekje thuis. Via mail kon ik aangeven waar ik een privacy plekje zou willen en wat mijn smaak is qua kleuren en stijlen. In de mail heb ik aangegeven dat ik graag in mijn keuken zit , mijn hobby's aangegeven en van hout, zwart, metaal en planten houd :) De maten van de plek heb ik ook aangegeven. Op dinsdag 17 december was het zover. Ik had een afspraak met Marieke. Zij is de interieuradviseur van IKEA Hengelo

Ze wachtte mij op bij binnenkomst en samen liepen wij naar een stylingkamer waar ook al  producten stonden die zij voor mij in gedachten had.Marieke legde uit dat ze na mijn mailtje aan de slag was gegaan. Ze maakte een compleet plan met kleuren en producten. Het was erg goed uitgewerkt en zeer overzichtelijk. Mijn keuken is niet al te groot en om de ruimte te bewaren heeft ze een werkplekje aan de muur en de hoogte in gecreëerd. Verder een plantenbak om het een beetje af te sluiten en een heerlijke kruk die mee beweegt met het lichaam om op te zitten. Ik was meteen verkocht en zag mij al op het plekje zitten :) Een interieur adviseur van IKEA kan voor elke ruimte een plan opstellen naar jouw wensen. Je krijgt dan een lijst met alle producten van IKEA zodat je het makkelijk kan bestellen of zelf kan shoppen bij IKEA. Hieronder een aantal fotos van het plan en het adviesgesprek.

 

Implementatie bij mij thuis

Vrijdag 27 december was het zover! Marieke de interieuradviseur van IKEA Hengelo kwam samen met een handyman bij mij thuis om het privacy-werkplekje Svalnas te realiseren. Ik moet er wel bij vertellen dat dit een uitzonderlijke situatie is, want normaal gesproken kun je heel goed zelf de producten van IKEA monteren :) Wat was het leuk om te zien hoe mijn privacy plek vanuit een adviesplan tot leven komt in mijn keuken. En ook leuk voor Marieke om haar plan eens zelf tot uiting te brengen. Zodra ik alleen was met mijn privacy plek, heb ik er natuurlijk flink gebruik van gemaakt om het goed uit te proberen. Er zitten wat toffe extra's bij zoals de slimme verlichting Trådfri. Met een afstandsbediening kan ik nu alle verlichting in de keuken bedienen en dimmen. Verder een bluetooth speaker, een mooie thermoskan, een ergonomische kruk en nog veel meer.

Ik ben heel erg happy met mijn nieuwe plekje in de keuken om blogs te schrijven, recepten te lezen, muziek te luisteren, koffie te drinken enz! Zie hieronder het resultaat. Eerste foto is voor en de rest zijn na-fotos.

 

 

Conclusie: een eigen privacy plek is fijn.

Ik hoop dat jullie na het lezen van mijn blog geïnspireerd zijn geraakt om ook eens erbij stil te staan of je eigen privacy plekjes thuis hebt en er ook genoeg gebruik van maakt. Voor jezelf zorgen zorgt ervoor dat je relaxter bent in het dagelijkse leven. Mocht je er hulp bij nodig hebben om een relax plek thuis te vinden of gewoon hulp bij het inrichten van een ruimte? Weet dan dat je terecht kan bij een interieuradviseur van IKEA. Marieke van IKEA Hengelo heeft mij fantastisch geholpen. Ik vond dit een geweldige ervaring :)

Liefs Madeleine.

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met IKEA Hengelo


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.