Eikenhout visgraat vloer van Vloerdeluxe

Gepubliceerd op 23 augustus 2020 om 10:58

Vloerwens 

Al heel lang wilde ik graag een eikenhout visgraat vloer in huis. Zo vaak zag ik foto's voorbij komen van huizen met een prachtige eikenhout visgraat vloer. Vloerdeluxe liet mijn wens uitkomen met behulp van heel goed advies. Ik kan jou oprecht vertellen dat je goed advies echt nodig hebt. Dankzij Vloerdeluxe ligt hier in huis een prachtig licht eikenhout visgraat vloer wat echt bij ons past. Ik neem jullie mee in mijn blog over hoe wij tot deze keuze zijn gekomen samen met Vloerdeluxe.

 

De keuze is reuze

Bij binnenkomst bij Vloerdeluxe werd ik overweldigd in deze prachtige zaak. Zoveel moois onder één dak. Vloerdeluxe heeft tegels/keramische vloeren, pvc vloeren, houten vloeren waaronder eiken visgraat , vloerkleden, vloerrenovatie, onderhoud bij vloeren, traprenovatie en sfeerhaarden. Mijn ogen werden blij verrast. Vloerdeluxe wordt beheerd door twee toppers met veel ervaring: Richard en Joop. Richard verwelkomde mij direct bij binnenkomst (op gepaste afstand en de zaak voldoet perfect aan alle maatregelen tegen corona) Ik kreeg een cappuccino en mocht zitten op één van de vier prachtige fauteuils midden in de zaak. Ik legde mijn visgraat vloer wens uit en ook dat ik verliefd was op een echte eikenhout visgraat vloer. Niks ten nadele van pvc, want daar zie ik ook prachtige vloeren van tevoorschijn komen met ook veel voordelen. Maar mijn wens is toch echt een eikenhout visgraat vloer. Met name omdat die authentiek is, er warm uitziet/aanvoelt en nooit gelijk is zoals bij pvc of laminaat. Elke plank is uniek. Eiken visgraat vloeren zijn niet goedkoop en gaandeweg deze blog begrijp je ook waarom. Tijdens het gesprek liet ik ook voorbeeld foto's zien en er werd een afspraak gemaakt om met samples bij mij thuis te komen.

 

Samples en uiteindelijke keus

Er zijn zoveel mogelijkheden op het gebied van visgraat. De lengte en breedte van de planken, kleuren, bies of geen bies, noesten of geen noesten, rustige look of wat drukker.....Gelukkig hebben ze bij Vloerdeluxe jarenlange ervaring en konden ze mij heel goed alles uitleggen en informatie verschaffen. Na foto's te hebben laten zien van ons huis is het wel duidelijk geworden dat ik geen minimalist ben op het gebied van meubels en accessoires. Ik had ook al een eigen voorraadje aan voorbeeld vloeren van eiken visgraat op mijn mobiel opgeslagen. Zo kon Richard heel goed zien welke kleuren mijn voorkeur hadden. Een wat 'drukkere' plank met noesten zou het niet gaan worden, maar wel een 'rustige' plank en licht. Dit past beter in onze inrichting. Bij Vloerdeluxe hebben ze samples van vloeren. Dat zijn voorbeelden van de vloeren die jij mooi vindt en thuis bezorgd krijgt door Vloerdeluxe om te kijken of het ook bij jouw inrichting past. Echt een super service. Van de zeven samples die Richard mee had genomen naar ons huis, bleven er drie over waaruit wij een uiteindelijke keus hebben gemaakt. Onze keus werd nummer 1 van onderstaande foto. De vloer die wij hebben gekozen kan trouwens ook over vloerverwarming worden gelegd. Ideaal toch. Valt jou trouwens al wat op aan onze keus? Het is namelijk een dubbele visgraat. Er liggen steeds twee plankjes naast elkaar die 1 plank vormt. Ik zie veel visgraat vloeren, maar deze zag ik nog niet voorbij komen en dat vind ik dan wel weer extra gaaf. 

 

 

Vloer nummer 1 van bovenstaande foto is het geworden. Bij deze vloer hadden mijn man en ik direct het WAUW-gevoel. 

 

Afwerking van de visgraat vloer

LAK OF OLIE:

Nu wij uit de samples van Vloerdeluxe hebben gekozen welke vloer het zou worden, kon er overlegd worden hoe wij de afwerking van de vloer wilden hebben. Vloerdeluxe raadde ons aan om de visgraat vloer mat naturel af te lakken. Zo behoud je de kleur van het lichte eiken mooi en is je vloer beschermt tegen bijvoorbeeld de nagels van onze honden. Met afwerking van lak hebben wij jaren geen omkijken naar groot onderhoud. De lak wordt in de fabriek al verwerkt op de planken. Na het leggen en drogen van de lijm is de vloer al klaar om op te lopen. 

Vloerdeluxe biedt trouwens ook een Total Care Programma aan. Dan komen ze om de twee en een half jaar bij jou voor onderhoud van de vloer. 

 

PLINTEN:

Er zijn veel keuzes in plinten. Wij kozen voor hoge, witte plinten in strakke uitvoering van 15 cm hoog. 

 

ZWEVEND LEGGEN OF VERLIJMD LEGGEN:

Voor ons was de beslissing zo gemaakt. Wij hebben de vloer verlijmd laten leggen. Als die mogelijkheid er is dan is het vanuit kwaliteitsoogpunt de beste manier van installeren. En goed om te weten: Een vol verlijmde of verspijkerde vloer valt onder de opstalverzekering. Een zwevende vloer valt onder de inboedelverzekering.

 

De vloer wordt gelegd

Op maandag 3 augustus kwam Vloerdeluxe eerst onze vloer egaliseren. Er zaten namelijk best wel wat hobbels en bobbels in onze betonnen vloer. Om een eiken visgraat vloer strak te kunnen leggen moet de ondervloer wel mooi egaal zijn. Je mag natuurlijk een aantal uren niet op een pas geëgaliseerde vloer lopen. Dat werd even verplicht relaxen in de tuin ;-) 

De dag erna werd de geëgaliseerde vloer licht geschuurd en schoongemaakt. Daarna werd het middelpunt van de woonkamervloer goed opgemeten om de eerste baan van onze eiken visgraat vloer in het midden te kunnen leggen en vast te lijmen. Dit moet heel secuur gebeuren om overal goed uit te komen. Om een beeld te vormen wat voor een enorme klus dit is: het is een dubbele plank visgraat vloer en elk plankje wordt verlijmd aan de vloer. Één plankje is 47x7 cm en samen met nog een plankje vormt het weer een hele plank. Ik vind het echt vakwerk hoor. Het mooie van twee plankjes die één plank vormen zijn de gradaties die erin zitten. Het geeft de visgraat vloer een bijzondere look en over de hele linie gezien is het nergens hetzelfde. Steeds weer zie je wat nieuws. Dat heb je bij pvc of laminaat bijvoorbeeld dan weer niet. In de verpakkingen uit de fabriek komen steeds dezelfde patronen voor. Bij een natuurproduct werkt dat weer heel anders natuurlijk. Daar is geen één plankje hetzelfde. 

 

Dubbele visgraat: door het samenvoegen van twee plankjes, krijg je één mooie plank met nuances erin. 

 

De eerste baan ligt erin en moet goed drogen zodat er geen plankje meer kan verschuiven. Mooi he! 

Na een dag drogen is de basis zo stevig dat de rest ook gelegd kan worden. In ons geval kwam er in die week ook nog een hittegolf wat invloed kan hebben op het lijmen van de vloer. Gelukkig zijn wij in het bezit van een mobiele airco en kon het werk weer hervat worden door Marcel. Hoeveel dagen het leggen van een verlijmd eiken visgraat vloer duurt, is met name afhankelijk of de ondervloer wel egaal is en de hoeveelheid aan vierkante meters. Onze vloerdelen zijn in de fabriek al gelakt. Dat hoefde dus niet meer te gebeuren. Ideaal. Als laatste kwamen de strakke, witte plinten van 15cm hoog erop. Gemiddeld duurde het zo'n 3 tot 4 dagen.

Prachtig eindresultaat 

Wat is het mooi geworden en wat ligt de vloer er strak in. Geen hol geluid meer als je erop loopt, maar massief. Ook voelt het zacht en warm aan. Het is een enorm verschil met hoe het was. Het lijkt zelfs ruimer en lichter. Wij zijn enorm blij met deze eikenhout visgraat vloer van Vloerdeluxe

Hieronder volgen foto's van het eindresultaat. Mocht je zelf ook een eikenhout visgraat vloer willen of een andere vloer. Dan raad ik Vloerdeluxe ten zeerste aan. Ik heb mijn blog met heel veel plezier geschreven en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. 

Liefs,

Madeleine 

 

 

 

 

               

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Vloerdeluxe

Contact Vloerdeluxe : Contact

Offerte aanvragen: Offerte

Reactie plaatsen

Reacties

Andrea de Groot
3 jaar geleden

Het is een prachtige vloer Madeleine!! Echt geweldige keuze 😍 Liefs Andrea

Madeleine
3 jaar geleden

Dankjewel, Andrea πŸ₯°β€

Renate
3 jaar geleden

Hey Madeleine

Echt super leuk om te lezen.. En vind deze ook het mooist met de twee latjes dat 1 plank vormt, echt een tof effect.. En heel leuk en duidelijk geschreven meis. 😍😍

Madeleine
3 jaar geleden

Wat fijn om te lezen 😍 Dankjewel, Renate πŸ₯°