Een stoere, verweerde bakstenen muur in huis

Gepubliceerd op 16 mei 2021 om 08:37

Al 2 jaar lang een wens

Al 2 jaar lang een wens om een bakstenen muur te hebben, zul je denken? Ja, dat klopt, na 2 jaren pakte ik door. Een bakstenen muur is niet zomaar iets. Het is een prachtige en blijvende statement in jouw huis. Ik moest eerst echt zeker weten of het mij niet zou gaan vervelen. Nou, had ik het maar 2 jaar geleden aangepakt, want wat is een bakstenen muur gaaf! Het geeft zoveel sfeer. En nu heeft Enrico van Wallofsteen mijn wensen en ideeën ook heel erg goed begrepen. Mijn brickwall is super tof!

Wall of Steen

Twee jaar geleden viel Wall of Steen mij op, op Instagram. Een familiebedrijf met passie voor hun werk. Ik begon het account van Wall of Steen te volgen en ik zag met regelmaat mooie muurtjes voorbij komen. Nadat ik achter mijn houtkachel voor de zoveelste keer de wand veranderd had, wilde ik toch echt iets voor altijd, een statement. Een bakstenen muur kwam weer in mijn gedachten omhoog en ik begon mij erin te verdiepen. Na zo vaak verliefd te kijken naar brickwall foto's, nam ik contact op met Enrico van Wall of Steen. Enrico gaf mij als tip om op het internet inspiratie op te doen betreffende bakstenen muren en door te geven aan hem. Daar baseert hij dan de samples op die hij dan meeneemt. Ik heb gekozen voor een bakstenen muur achter de houtkachel, maar een bakstenen muur kan werkelijk overal in huis. Op de slaapkamer, in de hal, de woonkamer en ook in de keuken. Misschien weet jij nog wel een ander mooi plekje? 

Wall of Steen met samples bij mij thuis

Na contact te hebben opgenomen met Enrico van Wall of Steen en uitgelegd te hebben hoe ik mijn bakstenen muur zou willen, kwam hij bij mij thuis met verschillende samples. Enrico vraagt bewust naar jouw ideeën en wensen, want dan kan hij gericht samples meenemen omdat er anders teveel keus is. En met teveel keus zie je door de bomen het bos echt niet meer. Wil je graag totaal iets anders dan wat Wall of Steen laat zien met samples? Dan kun je dat rustig bespreken, want Wall of Steen maakt de steentjes zelf en dus ook steentjes op maat.

Keuze van de steen

Ik wist al dat ik een verweerde steen wilde in bruin\rood tinten met af en toe een zwart gevlamde steen, een lichte voeg en een dichtgemetseld raampje. Maar wil jij graag een strakkere steen, een andere kleur steen of een andere kleur voeg? Geen probleem, er zijn zoveel mogelijkheden dat jouw bakstenen muur er echt wel tussenzit. Zodra het duidelijk is welke steen het moet worden, gaat Wall of Steen aan de slag met jouw steentjes. Alles wordt zelf gemaakt door Wall of Steen. De steentjes zijn ultra dun, zo tussen de 7mm en anderhalf cm dik. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw muur een halve meter naar voren komt ;-) Het scheelt gewoon bijna niks. 

Plaatsing van de bakstenen muur 

Yes!!! Dinsdag 11 mei was het zover. Om 8:00 stond Wall of Steen op de stoep met houten kisten met mijn steentjes erin. Wall of Steen werkt erg netjes en dekte mijn vloer goed af om tussendoor en achteraf alles netjes te kunnen opruimen. Wat een klus zeg een plaatsing van een bakstenen muur. Steentje voor steentje wordt het op de muur geplaatst. Enrico werkt met een laser om een lijn uit te zetten op de muur en op basis daarvan een mooie rechte, maar toch een oude look brickwall te plaatsen. Vakwerk om te zien. Patricia werkte mijn idee uit van het dichtgemetseld raampje en ze begreep volkomen mijn idee. Dolenthousiast zag ik mijn bakstenen muur tot stand komen. Als laatste worden alle steentjes gevoegd en dan zie je hoe alles bij elkaar komt. Ik geloof dat ik wel 100x heb gezegd: "Wat mooi, wat mooi"  Wall of Steen laat alles netjes achter en dan is het genieten van jouw echte baksten muur. Wij hebben zelf nog een gat in de muur gefreesd voordat Wall of Steen kwam om elektra te plaatsen voor een lampje. Het is een up-en down lampje wat geweldige schaduweffecten over de muur geeft.

Het resultaat 

Zie hieronder de foto's van het eindresultaat. Het is werkelijk prachtig. 

Wat een toppers zijn het van Wall of steen. Enrico en Patricia, ik heb een geweldige dag met jullie gehad en het resultaat is fantastisch. Jullie begrepen zo goed mijn wensen en mijn bakstenen muur is werkelijk te gek geworden. Het geeft een warme en stoere sfeer in de woonkamer. Dit bedrijf is een dikke aanrader. Mochten er nog vragen zijn aan de hand van mijn blog of andere vragen over een bakstenen muur van Wallofsteen, stel ze gerust aan mij of info@wallofsteen.nl  Wij zullen ons best doen alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

Liefs, Madeleine

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Wall of Steen.

Reactie plaatsen

Reacties

Janet Janssen
2 maanden geleden

Wij willen graag een bakstenen muurtje achter onze nieuwe vrijstaande houtkachel. Het gaat om 2,5 m2, een klein/smal muurtje dus.

Zijn de bakstenen hittebestendig / is de methode geschikt voor een houtkachel ervoor geplaatst?

Binnen welke termijn kan er evt een afspraak gepland worden en daarna geplaatst worden.