Onze keuken make-over in samenwerking met I-kook en ATAG

Gepubliceerd op 24 januari 2022 om 07:45

Mijn kookeiland wens komt uit

Het kriebelde al tijden om de keuken te veranderen. Bovenaan mijn lijst stond een kookeiland met een inductiekookplaat met daarin een geïntegreerd afzuigsysteem. Op 7 september was het zover en had ik een afspraak met een keukencoach van I-KOOK. Een keukencoach is een mooie benaming bij I-KOOK, omdat er meer begeleid wordt bij het kopen van een keuken ipv een verkoperspraatje. Je krijgt ronduit eerlijke antwoorden en juiste adviezen. Lees je mee?

I-KOOK

Een klein stukje geschiedenis....In 2001 werd de eigentijdse en oprechte formule I-KOOK ontwikkelt door de broers Jaap en Roel Oostra. Met als missie: "voor iedereen persoonlijke aandacht en begeleiding met als uitkomst een unieke, kwalitatieve en betaalbare keuken". Er zijn nu 26 I-KOOK winkels in Nederland. Er is er altijd wel één dichtbij. In mijn woonplaats Hengelo zit ook een vestiging. Bij deze vestiging ben ik zeer goed geholpen. Bij I-KOOK houden ze niet van pushverkoop. Daarom vind je bij I-KOOK geen keukenverkopers, maar keukencoaches. 

Samen ontwerpen met de keukencoach

Bij I-KOOK zijn er keukencoaches die jou helpen jouw droomkeuken te ontwerpen. Ik had al een idee in mijn hoofd hoe ik het wilde hebben. De houtlook kastjes in de keuken zouden blijven bestaan. Deze kastjes met frontjes zijn verkrijgbaar bij I-KOOK genaamd: Decor eiken San Remo. Het aanrechtblad wilde ik graag vervangen. En ik wilde graag een kookeiland met een wijnklimaatkast en een inductiekookplaat. En dan ook heel graag een inductiekookplaat met een geïntegreerd afzuigsysteem. Geen grote afzuigkap meer aan de muur. 

Ik heb de maten opgenomen van de keuken en een moodboard gemaakt op mijn mobiel. Dit alles heb ik meegenomen naar I-KOOK Hengelo. Daar stond Wesley al klaar om mij te helpen. Als eerste gaf ik aan wat mijn ideeën waren en liet ik mijn moodboard zien. Keukencoach Wesley begon aan de hand van de maten een ontwerp te maken. Aan de hand van het ontwerp kun je aanpassingen maken en jouw wensen laten  invullen. Ik wilde graag een mat zwart, greeploos kookeiland met 2 grote lades, een kast en een wijnkoelkast. Daar bovenop een zwart aanrechtblad waarin een inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem van ATAG moest komen. Bij I-KOOK verkopen ze apparatuur van verschillende merken waaronder ATAG. Op het bestaande gedeelte in onze keuken wilde ik alleen een nieuw aanrechtblad. Er is ontzettend veel keus in materialen en kleuren. De keukencoach kan jou van alles laten zien en voelen aan materialen. Zo krijg je meer een idee van hoe jouw keuken eruit komt te zien. Tevens staan er voorbeelden van keukens in de showroom. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een zwart kunststof aanrechtblad. Kunststof aanrechtbladen zijn bij mijn vorige keukens ook heel goed bevallen. Het bleef kras- en vlekvrij. Ik koos tevens voor het dunste aanrechtblad. Dat vind ik erg strak en subtiel staan. 

 

Zoveel keus in materialen voor aanrechtbladen en keukenfrontjes.

De wijnklimaatkast is fantastisch. Er passen 18 flessen in. Er is verlichting aanwezig en je kunt de temperatuur aanpassen.

Je kunt ervoor kiezen de keuken zelf te monteren of te laten monteren door I-KOOK. Wij kozen ervoor het zelf te doen. Juan is behoorlijk handig en heeft het vaker gedaan. Het mooie is dat de keuken geassembleerd wordt geleverd. Dat betekent dat alle kastjes al in elkaar zijn gezet in de fabriek. Dat scheelt een hoop werk. 

(Het zelf plaatsen van de keuken liep iets anders...dit wordt verderop in mijn blog uitgelegd.)

 

ATAG

Bij I-KOOK is onder andere het geweldige merk ATAG te bestellen. Zo ben ik al erg lang bekend met apparatuur van ATAG. Een merk waar ik mij prettig bij voel. Wij hebben een inductie kookplaat met een geïntegreerd afzuigsysteem genomen. Model: HIDD8472LV

 

Het ontwerp is klaar, bestellen maar

Hoe geweldig echt ziet mijn keuken er op het ontwerp uit! Zo gaaf om er een beeld van te krijgen. De bestelling kon geplaatst worden en ondertussen hadden wij thuis alle tijd om alles op orde te maken. Een stukadoor is geweest om de muren glad te stucen en op 2 muren beton ciré aan te brengen. Een elektricien is langsgeweest om een extra stopcontact te plaatsen voor de inductiekookplaat. 

 

Hieronder zie je de tekeningen die keukencoach Wesley op de computer heeft gemaakt. Ik twijfelde enorm tussen een licht of zwart aanrechtblad. Uiteindelijk is het zwart geworden :)

De maten van de opstelling is als volgt: 

  1. Het kookeiland is 1,20 x 1,20
  2. Het aanrechtblad zonder wasbak 2,70
  3. Het aanrechtblad met wasbak 2,60

 

 

Onverwacht.....

En toen gebeurde het onverwachte...Ons hele gezin kreeg corona en Juan werd er heel ziek van. Hij is opgehaald met een ambulance en hij belandde op de covid afdeling met zuurstof. Zowel lichamelijk als emotioneel een groot impact op ons gezin. Omdat Juan lichamelijk moest aansterken wat een hele periode zou duren, heeft I-KOOK twee monteurs gestuurd om voor ons de keuken te plaatsen. Wij vinden I-KOOK al een fantastisch bedrijf, maar dit sloeg alles. Dankjewel toppers van I-KOOK. Jullie hebben prachtig werk afgeleverd. 🙏🏻🥰

 

 

Het eindresultaat is geweldig 

Ik trek maar direct een wijnfles uit onze wijnklimaatkast van I-KOOK :) Want wat is de keuken fantastisch geworden. Wij zijn er zo blij mee. De kleuren, het materiaal en hoe de ruimte benut is. Hieronder volgt een aantal foto's. 

Zijn er nog vragen, dan beantwoord ik ze graag. Ook I-KOOK staat graag tot jullie beschikking. 

 

Liefs, Madeleine 

 

Wil jij ook graag een afspraak met één van de keukencoaches van I-KOOK bij jou in de buurt? druk dan op: Afspraak maken.

 

 

                                                     

Het kookeiland is 1.20 x 1.20 en daardoor heb ik zoveel meer opbergruimte en werkruimte erbij gekregen

 

 

 

 

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met I-KOOK en ATAG

Reactie plaatsen

Reacties

Erna Smits
2 jaar geleden

Wat een fijn bedrijf als ik je blig zo lees, chapeau voor de onverwachte service.
Écht zo mooi en praktisch het kookeiland.
Die geïntrigeerde afzuigkap staat ook op mijn wensenlijstje plus inductie koken 🤞🏼
Zelfs jou kruidrnpotjes moou gesorteerd.
Daar ga jij met plezier koken om een lekkere en gezonde maaltijd te bereiden.
Liefs Erna

Madeleine
2 jaar geleden

Ja, zo gaaf 🥰 Dankjewel Erna voor jouw lieve reactie ❤️xx

Madelon
2 jaar geleden

Wow, super mooi geworden!!!
Is de wijnkoelkast ook van Atag? Lees het nergens terug…. Erg mooi!
Groetjes Madelon

Madeleine
2 jaar geleden

Hoi Madelon,

Dankjewel 🥰 Fijn te lezen.
De wijnklimaatkast is van I-kook. Ik heb het bij het kookeiland in besteld 😊 Je kunt het zo bij 1 van de dichtstbijzijnde vestigingen navragen.
Als er meer vragen zijn, laat het gerust weten.

Groetjes Madeleine

Irene
2 jaar geleden

Wat een droomkeuken Madeleine,ben echt jaloers😜.Irene Happiness.home32

Madeleine
2 jaar geleden

Wat lief, dankjewel Irene 🥰

Nathalie Spaanstra
2 jaar geleden

Hoi Madeleine

Wat een fantastische keuken heb je zo.
Onze keuken is ook van dat formaat ongeveer en mijn wens is ook een kookeiland.
Nu rest de vraag of je nu niet veel last hebt van spatters op het blad nu je er geen wand meer achter hebt.
Snap je wat ik bedoel?
En kun je ook in het midden van jou kookplaat een pan zetten of is dat puur voor de afzuiging?
Groetjes Nathalie ☺️

Madeleine
2 jaar geleden

Hoi Nathalie,

Dit kookeiland is zo fijn om mee te werken. Vooral omdat ik nu niet met de rug naar de mensen aan de eettafel sta te koken, maar iedereen kan zien. In het midden zit het afzuigsysteem, daar kun je niet op koken. Wij hebben weinig last van spetters. En als er iets valt, dan komt het op het aanrecht. Mocht je daar angst voor hebben, dan zou je nog een los spatscherm kunnen gebruiken. Maar wij merken geen nadelen :) Op de muur zit afwasbare verf. Kortom: wij zijn erg happy ermee.
Groetjes Madeleine