De Bankenfabriek.nl

Gepubliceerd op 22 oktober 2022 om 07:16

De Bankenfabriek 

Mijn grote wens was een bankstel die geheel modulair is, waar een banktafeltje tussen kan en organische vormen heeft. Een bankstel die ik op verschillende manieren kan neerzetten in de woonkamer. Dan moest het natuurlijk ook nog een bank zijn waar je heerlijk op kan zitten, liggen en een lust voor het oog is. Nou, ik heb het gevonden hoor, bij De Bankenfabriek

De Bankenfabriek zit in Alkmaar en is 7 dagen per week geopend van 9:00 tot 21:00 op afspraak. Er is een showroom aanwezig waar je verschillende modellen kan bekijken en uitproberen. De mogelijkheden zijn gigantisch. De bankstellen zijn namelijk op maat te maken en er is keuze uit wel 1000 stofjes en verschillende poten. Het bankstel wordt in eigen fabriek gefabriceerd op Nederlandse bodem en de levertijd is ongeveer 8 weken. Dat is toch fantastisch.

 

Compleet interieur advies

Bij De Bankenfabriek verkopen ze niet alleen bankstellen, maar alles op het gebied van interieur zoals: kasten, tafels, eetkamerstoelen, gordijnen, accessoires enz enz 

Mocht je het zelf lastig vinden om je interieur in te richten? Dan kun je bij De Bankenfabriek ook terecht voor een compleet interieur plan. 

 

Anemoon op maat

Alle banken bij De Bankenfabriek hebben bloemennamen. Ons bankstel heet Anemoon. Op de website had ik al rondgekeken welke bankstel ik het mooiste vond en bankstel Anemoon bleef mij maar aantrekken. Ik heb toen een afspraak gemaakt om het bankstel te gaan bekijken en natuurlijk te gaan proefzitten. Hans van De Bankenfabriek adviseert erg goed welke maten van het bankstel het beste bij jouw lengte past. Wij hebben gekozen voor een diepere zit omdat onze zonen langer zijn dan wij en voor eventuele lange mensen die bij ons op visite komen. Omdat ik 1.62 lang ben of kort...het is maar hoe je het bekijkt,  :)) hebben wij gekozen voor lendekussens die de wervelkolom ondersteunen. Deze kussens zorgen ervoor dat je rechtop zit en niet constant onderuit gezakt zit. Dat is veel beter voor je rug. Mocht je juist wel graag in kleermakerszit willen zitten of onderuit hangen, dan kan dit uiteraard door de lendekussens aan de kant te schuiven. 

Geheel modulair

Wat ik zo geweldig vind aan De Bankenfabriek is dat dit model Anemoon gewoon geheel modulair wordt gemaakt. Dat betekent dat alle onderdelen los van elkaar gezet kunnen worden en ik veel verschillende opstellingen kan maken in mijn woonkamer. Dat betekent dus ook dat alle onderdelen goed gestoffeerd zijn en nergens maar dan ook nergens voering te vinden is. Alle kussens kun je omdraaien en elke kant is te gebruiken. De voorkant, achterkant en zijkanten zijn mooi afgewerkt van zowel de kussens als het bankstel zelf. Alle kussens zijn ook wasbaar. Ideaal. Het model Anemoon is nu zo aangepast qua vorm en maten dat het perfect in onze woonkamer past. De lounge is bij ons halfrond, maar je kunt het ook volledig rond krijgen.

Banktafel

Een wens was ook een zwart, eiken fineer banktafeltje tussen de zitgedeeltes. Daarop kan ik mijn mooie accessoires zetten, maar het is natuurlijk ook praktisch. Het is namelijk een vaste plek voor de afstandsbediening of om een kop koffie op te zetten :) De bank zit middels element verbinders aan elkaar vast, zo ook het banktafeltje ertussenin. Niks kan verschuiven, maar het is wel weer gemakkelijk los te koppelen. Het banktafeltje kan ook tussen andere bankelementen in. Zo oogt het bankstel steeds weer anders. 

Stof

Er zijn wel meer dan 1000 stofjes om uit te kiezen en daarom word je enorm goed geadviseerd wat bij jouw woonsituatie past. Omdat ik de kleur al wist en goede adviezen kreeg van Hans, had ik mijn stof al vrij snel uitgekozen. De stof heet: Leaf Ivory 101 

 

De levering 

Wat een fantastische levertijd heeft De Bankenfabriek. Omdat de fabriek op Nederlandse bodem staat, duurt het maar ongeveer 8 weken voordat er een afspraak wordt gemaakt om te leveren. Dat is super snel. Op de dag van de levering bellen de chauffeurs van tevoren dat ze eraan komen en zetten het bankstel vervolgens netjes op de plek en in elkaar. Al het verpakkingsmateriaal nemen ze ook weer mee. Ik wist niet hoe gauw ik aan het stylen moest gaan en ik geniet samen met mijn gezin enorm van deze mooie bank. 

 

Daar staat ze dan :) Hieronder foto's van ons bankstel Anemoon.

Langdurig plezier van

Zoek je een bankstel waarbij je goed advies krijgt, jouw wensen in kan verwerken en waar je lang mee vooruit kan? Dan raad ik echt De Bankenfabriek aan. Wij zitten nu al een aantal weken op deze bank en het zit echt fantastisch.

Heb je nog vragen, dan stel ze gerust aan De Bankenfabriek of aan mij.

 

Liefs, Madeleine 

 

Klik op: afspraak maken

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met: De Bankenfabriek

 

Reactie plaatsen

Reacties

Linda Delmerico
een jaar geleden

Good morning! Can you tell me where to find the free standing gas fireplaces in the USA? Mainly, in New York? Thank you, Linda